Nieuws uit groep 1/2C -september

Wat vonden de juffen het fijn om weer te beginnen na de zomervakantie. Heerlijk om al die bekende snoetjes weer te zien en mooi om Meyra te mogen verwelkomen! Meyra wordt bijna 6 jaar en zit bij ons in groep 2; zij is in de zomer naar ons dorp verhuisd. Het is heel gezellig om haar in de klas te hebben en fijn dat ze aansluiting in de groep heeft gevonden.  

 

Het was ook leuk dat Alysa al een keer in de groep is geweest om te wennen. Alysa zit bij ons op het kindcentrum in de peutergroep en ze wordt in oktober 4 jaar. Ze vond het helemaal niet vreemd om bij ons in de groep te zijn en ze heeft er zin in om definitief te komen. 

Na de zomervakantie kwamen we in de Rikki klas, Rikki is een konijn. We hebben prentenboeken over Rikki gelezen en spelletjes/opdrachten over hem gedaan, zoals bijvoorbeeld: Hoeveel wortels tel je? Welke wortel ligt hoger en het hoogste? Klap het woord ‘konijn’ in stukjes en met welke letter begint het woord ‘Rikki’? Tevens konden de kinderen bijvoorbeeld het huis van Rikki bouwen en tekenen waar Rikki woont. 

 

We hebben ook bekende liedjes gezongen en zijn bezig met het leren van nieuwe liedjes. 

Natuurlijk zijn we ook begonnen met ‘De Vreedzame School’ (thema 1). Aap en tijger werden geïntroduceerd. Deze week wordt de verjaardag van aap gevierd. Juf Annemarie heeft met de kinderen al de nodige voorbereidingen getroffen. Er zijn vlaggetjes en slingers gemaakt. We denken dat aap het heel leuk gaat vinden! 

 

Zoals u weet, hebben we al een paar keer gegymd en heeft groep 2 een keer lekker gezwommen. Verder kunnen we (nog) fijn in het zonnetje buiten spelen.  

   

Deze week starten we met een nieuw thema. Het gaat over de boerderij en we werken hier de komende weken aan. U zult er ongetwijfeld meer over zien en horen! We zullen sowieso proberen af en toe een paar fotootjes hiervan in de groepsapp te zetten. 

 

 

 

Vriendelijke groet, Annemarie de Groot en Heleen Vos

Naamloos Naamloos
Naamloos 2 Naamloos 2
Naamloos 3 Naamloos 3
Naamloos 4 Naamloos 4
Naamloos 5 Naamloos 5
Naamloos 6 Naamloos 6